Hangi Lavabolar Daha Fazla Bozulur?
Hangi Lavabolar Daha Fazla Bozulur?
Lavabolar evin farklı yerlerinde zorunlu olarak var olan ve tesisata bağlı malzemelerdir. Yani günlük hayatın devamı için son derece önemlidir. Örneğin mutfakta işlerinizi yapmak için suya ihtiyaç olur. Bunun için de lavabo gibi gider olan alanlarda işlem yapmak gerekir. Yine tuvalet lavabosu ellerinizi temizlemek için işe yarayacaktır. Bunun dışında temizliğe ihtiyacınız olan her yerde lavabo tesisatı da olacaktır. Tabi tesisat özellikleri apartman ya da tek ev sistemine göre de değişebilir. Bu durum beraberinde sorunun da özelliğini değiştirebilecektir.
Lavaboda Neden Sorun Çıkar?
Lavabo tamiri gerektiren durumlar epey farklı nedenlerle olabilir. Örneğin lavabonun kendisi düşebilir. Altındaki destek bölümde kırılma vs. olduğu zaman düşmesi ve kırılması da an meselesidir. Lavaboda sorun çıkmasının bir başka nedeni de bağlı olduğu gider tesisatı ile ilgilidir. Lavaboda eğer tesisat sağlam değilse bu durumda çatlamalar, su kaçakları olabilir. Lavabo ve bunun bağlı olduğu sistemde sorun çıkması bu şekilde olabilir. Bu noktada evye malzeme özelliklerine de dikkat etmek gerekir. Çelik malzemeler açısından düşünülürse lavabolar diğer malzemelere göre düştüğünde parçalanma riski olmayacaktır. Ayrıca çeliğin uzun zaman boyunca sorunsuz kullanımı olması da epey avantajlıdır. Yani kırılma çatlama olaylarına seramik gibi malzemelerde daha fazla rastlanır.
Mutfakta Düşen Evye Yapıştırma
Eğer çok eskiden beri kullanılan bir mutfak evyesi varsa bunun zamanla sorun çıkarması muhtemeldir. Düşme de bu durumlardan biridir. Hor kullanma gibi nedenlerle evyede düşme olabilir. Yani kaldıramayacağı kadar malzeme yüklemek, sert ve ağır cisim kullanarak darbe yapmak gibi nedenlerle sorun olabilir. Ancak onarımının yapılacağının bilinmesi gerekir. Yani çok parçalara ayrılmadığı sürece kolayca yerine takma işlemi olabilir. Bu durumun yaşanmasının bir diğer nedeni mutfak lavabolarının yapıştırıcı ile yapışmasıdır. Ancak kullanılan yapıştırıcılar çok uzun ömürlü değildir. Ayrıca soğuk su, sıcak su, birden çok sıcak sudan çok sıcak suya geçiş gibi nedenlerle kullanım ömrü yavaşça azalmaktadır. Bu nedenle zaman içinde çatlamalar olması ve de evyenin düşmesi muhtemeldir. Mermer ve taş yapıştırıcısı olarak bilinen akemi maddesi macun ve sertleştiricisinden oluşan bir malzemedir. Eğer bu malzemeler karıştırılırsa donma olur. Mermer atölyelerinde ani tutturmalar için kullanılan bu malzemenin çok dayanıklı olmadığını belirmek gerekiyor. Uygulama aşamasına gelince mutfak lavabosunu yerine yapıştırma işlemi şöyle devam eder.
Mermerinizin altındaki yapıştıracağınız kısımları temizleyin
Düşen lavabonuzu temizleyin.
Malzeme olarak tel veya zımpara kullanın.
Mutfak tezgahınız ıslak veya nemli ise yapışma işlemi öncesinde fön makinesi ile kurumasını sağlayın. Silikon kullanımı olacağı için nemli zemin olmaması kritik bir öneme sahiptir.
Çekomastik 805 Kartuş mermer silikonu bu uygulama için idealdir.
Evye kenarında hiçbir boşluk kalmayacak şekilde şerit uygulama yaparak sürme işlemi yapın.
Bu bölümü alttan desteklemeniz gerekir.
Kuruma beklerken suyla veya deterjanla herhangi bir temas olmamasına özen gösterin.
3-4 saat bekleyin kurumasını bekleyin ve 1 gün boyunca kullanmamaya özen gösterin.
Sayfamızı Paylaşın“Lavabo tamir işlemi için teknik alt yapı gerekmektedir.”
- 0.531.352 5173